fredag 18 november 2011

Torsdag 18 November

Vi har samlat mod i ca en vecka, nu blev det dags. Baka en sockerkaka enligt svenskt recept för att sedan ta med den till Pers jobb!
Att hitta rätt ingredienser var ganska så lätt.. förutom ströbröd och vaniljsocker. Det ströbröd vi lyckades få tag i luktade skorpor så vi provsmakade lite och bestämde oss för att det går att smörja formen med detta. Sen kommer vi till vaniljsockret... det som vi köpte luktade vanilj men smakade ...typ... hjorthornssalt... så vi avstod från att ens prova att ha i några korn... vi spottade ganska så mycket efter provsmakningen av pulvret!  Strösockret är grovkorningt här och att vispa det poröst med äggen tog sin lilla tid med en handvisp!
När man handlar matvaror här så är det mesta i små förpackningar eftersom det finns en massa konstiga småkryp i skåpen. Men att köpa vetemjöl i ½kg påse kändes fjuttigt! Ris och matolja säljs i 2-5 liter- alt kg påsar!!!!
Sockerkakssmeten  hamnade till slut i formen och formen in i ugnen! Allt ser bra ut hitintills!  Det är ca +30 graders värme och ingen AC i köket så värmen där är olidlig vid matlagning! Medan vi väntade på att kakan skulle gräddas färdigt satte vi oss i storarummet med maxad AC! Vi tittade inte till kakan under gräddningen utan inväntade tills ungsklockan ringde för stopptid. Sockerkakan ser kanonbra ut! Vi låter den svalna i storarummet och sedan provsmakar vi en varsin bit. Så i morgon (fredag) har Per med sig en god och fin sockerkaka som några har smakat på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar