måndag 28 november 2011

Mekarsari Fruit Park Bogor

Vi har hittat hit!
En underbar plats att åka till om man vill strosa runt i en gigantisk stor fruktpark!
Det fanns massor av frukträd, grönområden, parkbänkaroch vattenspel. Frukten som växte på träden fick man plocka och provsmaka! Intressant! Eftersom vi inte visste ...ingenting... om några av dessa frukter så var det bara att titta på de andra besökarna vilka de plockade och smakade på och vilka de bara passerade!
Vi hittade på flera frukter som vi tycker är helt okej att äta fler gånger. Vi har sett dem i butikerna men inte vågat köpa dem men nu så vet vi!
 Vår kung har glömt att meddela Indonesien att han har en "slogan" på enkronan
 "För Sverige - i tiden"!


 Här är de beredda på vinterns regnperiod!

Vi kom till Indonesien sista dagarna i oktober och det har varit mulet varje dag och i stort sett regnat flera gånger om dagen men ändå så är sjön här tom...un drar just hur mycket regn det ska komma i december....












Undrar just vad denna blomma kommer att omvandlas till för frukt?

Eftersom vi är turister så spatserar vi runt och kollar in hur man "bör" bete sig i denna park...men det var inte helt lätt .... flera gånger kom grupper av besökare fram till oss och ville bli fotograferade med oss i från Europa...dessutom från Sverige!!


Naturen var helt fantastik här och idag är det första dagen sen vi kom hit som solen skiner från en klarblå himmel och skuggtemperaturen är på +37 grader!  Vi tyckte vi var varmt klädda men kolla in tjejerna (jeans, t-shirt och sweatshirt) phuuuu!





Denna trivsamma park kommer vi att besöka fler gånger!

på vägen hem så ser vi vägarbeten och här samlar man jorden i små säckar....
och här lastar man grus uppå lastbilen för hand med spade...



Bebyggelsen var skiftande utefter vägen...en mycket trivsam bilresa i värmen...






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar