måndag 21 november 2011

Helg 19 - 20 November

En kort väderleksrapport först; det är på dagarna ca +29 till +33grader varmt och mulet, det regnar flera gånger om dagen samt åskar en hel del. På natten är det som på dagen fast lite svalare temperatur +25 till  +29 grader.

I helgen så bestämde vi oss för att göra ett nytt försök att se havet! Vi lyckades!

Eftersom det tog mer än 3½ timme att köra hit (sträckan är ca180 km) så måste Per bara få ta ett dopp!


När vi skulle åka därifrån så kom det en massa kor som betade vid stranden och de hade ganska så märkliga horn. Dessa växte ner under hakan och där korsade de varandra...

Vi passerade en bäck som var ganska så fin och hade en massa forsar och underliga fjärilar. Medan vi kollade in bäcken stannade det en "vakt" som vaktade vår bil från att inte bli plundrad av förbipasserande människor.


Som vi har berättat tidigare så är trafiken lite annorlunda här än i Sverige. Att jobba som busskonduktör i detta land är lite speciellt...om det börjar att regna under färd så klättrar man upp på taket och spänner fast plasten över resväskorna där för att sedan klättra ner igen...under färd.  Blir det lite trafikstockning så tar sig alltid bussarna fram för busskonduktören sparkar till de bilar som vägrar att flytta på sig!

Vi har även konstaterat att motorvägar samt staden Jakarta är mycket rena platser. Vi passerade en liten by där byborna samlade sina sopor på bytorget för att elda upp dessa...någon gång....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar