tisdag 13 december 2011

Kawah Putih, Ciwidey

Vita kratern
En mycket vacker plats att besöka. Mycket härlig natur; berg, skog, växter, det mesta var mycket annorlunda mot det vardagliga synen i Jakarta. Resan hit tar flera timmar pga hårt trafikerade vägar (har skrivit om det tidigare). På vägen till Kawah Putih hittade Per en underbart trevlig plats att äta lunch;
Cafe Resto Flamingo, som ligger alldeles efter vägen efter att vi svängt av motorvägen vid Bandung och passerat Soreang dök detta Cafe upp..strax före Ciwidey.
När vi kom ut ur bilen kom det genast fram en servitör som frågade om vi ville gå runt på området först och titta och ta kort innan vi valde sittplats!

 Där ute vill jag sitta! sa Per






Här bodde kaniner, höns och tuppar i på dagarna.


Att köra bil och äta en god lunch kräver sin lilla siesta efteråt!


Detta Cafe hade flera små hyddor som man kunde sitta i och äta samt flera hyddor som man kunde hyra för övernattning. En mycket trevligt ställe!

Framme vid Kawah Putih som ligger ca 2000möh uppstod en stämning av "mystik" pga av röken från sjön

Man går ner i kratern och där luktar det svavel...tyvärr så regnade det när vi kom fram men det var en fin plats och något annorlunda.




 Vid gränsen mot kratern och den vanliga skogen fann vi denna lilla pöl.

..och så var det där med bredden på vägarna...

Ska man hålla koll på trafiken eller den underbara naturen?


Utefter vägen växte det massor av Änglatrumpeter vilt i denna nationalpark, häftigt om man jämför med dem vi har hemma i våra krukor.

Vi var bara "tvugna" att köpa jordgubbar när vi ändå passerade jordgubbsbyn!


Inte så jättebra bild men denne man tillsammans med ca 20 st till satt utefter vägen och hackade bort den vita linjen med hjälp av en hacka och hammare!



Denna stad har nog sett för många Hollywoods filmer....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar